Gikk sommeren alt for fort? Utendørs belysning forlenger sommerkveldene

20. august 2019
Gikk-sommeren-alt-for-fort

Med god utendørs belysning og skjult varme, kan du få lyse kvelder og bar bakke hele året! Hva med å gjøre hagen til en helårsdestinasjon dersom du fortsatt ikke er klar for mørkere kvelder? Det er enklere enn man skulle tro å ta kontroll over uteområdet og forlenge sommerfølelsen.

Mørketid i vente

Økt utendørs belysning er en enkel måte å sikre seg ekstra lyse kvelder på. Ved å velge lavenergilamper unngår du også å sløse med strømmen. Et tips er å velge lamper med fotoceller. Disse registrerer lys og mørke, og vil derfor slå seg på når det mørkner og av når solstrålene melder seg. Vårt datterselskap, El-Co, bistår mer enn gjerne med råd angående belysning utendørs. Hva med LED downlights i taket, vakre lamper montert på veggen, eller elegante stolper som viser vei langs inngangspartiet? Det er kun fantasien som setter grenser.

Hva bør man tenke på når det gjelder utendørs belysning?

Noen enkle tips:

  1. Prøv belysning på forskjellige steder i hagen. Bruk en spotlight og skjøteledning og test deg fram.
  2. Belys trær og vertikale overflater. Det er forskjellige måter å belyse trær på. Plasserer du lyskilden et stykke fra treet, får du mer lys i kronen enn om lyskilden plasseres nærme stammen. Vertikale overflater gjør at et område virker lysere enn om man kun belyser horisontale overflater. 
  3. Tenk på at vi har fire årstider. Plantene ser forskjellige ut i løpet av året. Plasser ikke armaturene for nærme gangveier og lignende som skal måkes.
  4. Pass på å ikke blende naboen.
  5. Bruk ikke for mange fargede lamper.
  6. Forskjellig hvitt lys gir en fin dynamikk.
  7. Kost på deg kvalitetsprodukter – det tjener du på i lengden.

Forleng utesesongen med terrassevarmer

Utetemperaturene vil snart begynne å krype nedover, men det er ikke nødvendig at du kryper innomhus for det. Det finnes nå mange varianter av terrassevarmere å få tak i på markedet, og slik kan du skape varme sommerkvelder langt utover høsten. Slike terrassevarmere gir raskt effekt, og monteres på vegg eller hengende fra tak.

På bar bakke med varmekabler i innkjørselen

Er du lei av å stå krumbøyd over snøskuffa hver bidige vinter? Hva med å investere i varme i bakken og bli kvitt problemet en gang for alle? Med skjult varme kan du sørge for at din innkjørsel er snø- og isfri hele året. Varmekabler kan legges både under asfalt, betong og fliser utendørs. Starter du jobben nå er innkjørselen isfri allerede i vinter.

Benytt kvalifiserte fagfolk

Husk at elektriske installasjoner alltid skal utføres av autoriserte elektrikere. Ta kontakt med vårt datterselskap El-Co på telefon 71 66 46 30 eller epost: kontakt@el-co.no, for gode råd og tilbud.

EL-CO