Svorka støtter rosa sløyfe

19. september 2018
rosa-sløyfe

Svorka støtter rosa sløyfe – på flere ulike måter

I oktober farger brystkreftforeningen hele landet rosa i forbindelse med sin årlige Rosa sløyfe-aksjon, med alt fra rosa bygninger, utstillinger, boklansering og annet. Svorka ønsker å bidra til det viktige arbeidet som legges ned i kampen mot brystkreft, og har derfor gitt sitt bidrag via kreftforeningen.no. Vil du også støtte opp finnes det mange måter du kan gjøre det på.

Svorka-bygget lyssettes i rosa

I anledning årets Rosa sløyfe-aksjon farger Svorka bygget sitt rosa for å vise solidaritet med dem som rammes av brystkreft og deres pårørende.

Vi håper at rosa lyssetting av bygget gir god synlighet for aksjonen lokalt, sier salgs- og markedssjef i Svorka, Janne Rangnes. Vi har tidligere år blitt oppfordret av kommunen til å være med å synliggjøre aksjonen ved hjelp av denne formen for lyssetting, og synes dette er en fin tradisjon å videreføre.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og å gi støtte til brystkreftforskning og andre.

Vinn en rosa sløyfe-effekt fra Svorka

Svorka har i år gått til innkjøp av «hoptimister», armbånd og pledd for å gi et konkret bidrag til innsamlingsaksjonen rosa sløyfe. Ønsker du å vinne en av disse? Kommenter Svorkas innlegg på Facebook, og kanskje ender en av rosa sløyfe-effektene opp hjemme hos deg?

Følg oss på Facebook

Hva er en hoptimist?

Hoptimisten er en liten figur som sprer smittsom glede og herlig energi. Det er nesten umulig å ikke ta på Hoptimisten for å få den til å hoppe og sprette litt når man går forbi. Den liker å være uforutsigbar, så det er tilfeldig hvilken farge den har på nesen.

Les mer om hoptimistene på Kreftforeningens nettbutikk.

Andre måter du kan støtte rosa sløyfe på

  • Bruk Kreftforeningens betalingsskjema, og gi enkelt over nett. Alt du trenger er bankkortet ditt. Skjemaet fungerer også på smarttelefoner og nettbrett.
  • Gi en gave via nettbanken din. Bruk kontonummer 7001 09 88592.
  • Gi en gave via Vipps. Bruk nummer 2266 og merk innbetalingen med Rosa sløyfe.
  • Gi en gave på SMS: Send ROSA til 2277 og støtt Rosa sløyfe-aksjonen med 80 kroner. Som takk får du en Rosa sløyfe du kan laste ned som bakgrunnsbilde til din mobil.

Hva er rosa sløyfe?

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning.

Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse. I Norge står Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sammen om aksjonen.

Rosa sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa sløyfe-aksjonen. Aksjonen har blitt arrangert i Norge siden 1999.

Kjennemerket til aksjonen er den rosa sløyfen. Dette kjennemerket brukes i alle land som arrangerer aksjonen.

Hva er brystkreft?

Ifølge Kreftforeningen er brystkreft den klart hyppigste kreftformen hos kvinner og rammer 3300 kvinner hvert år. Én av tolv norske kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet. Takket vært forskning på behandling og tidlig oppdagelse av brystkreft overlever flere enn tidligere. I følge Kreftregisteret lever nesten 90 prosent av alle kvinner som får brystkreft fem år etter at de fikk diagnosen. I 2014 døde 663 kvinner av brystkreft. At overlevelsen ved brystkreft øker, har sammenheng med forbedrede metoder for utredning og behandling, i tillegg til tidligere diagnose grunnet mammografiscreening. Det er også jobbet mye med bevissthet hos kvinner, slik at når man får en forandring i brystet, går man til legen tidligere.

Svorka støtter rosa sløyfe – bli med du også!

Kilde: rosasloyfe.no