Pullert til utebelysning

17. juni 2019
Pullert

Det passer fint å bruke en pullert til utebelysning når du trenger frittstående lys i et uterom hvor lyset bør opp i en viss høyde over bakken for å gjøre jobben sin. Det er også aktuelt med pullerter i uterom hvor lysmaster kan virke litt overveldende og hvor lyset tross alt ikke trenger å komme ovenfra. 

Hvordan bruke en pullert?

Det passer fint å bruke en pullert til utebelysning når du trenger frittstående lys i et uterom hvor lyset bør opp i en viss høyde over bakken for å gjøre jobben sin. Det er også aktuelt med pullerter i uterom hvor lysmaster kan virke litt overveldende og hvor lyset tross alt ikke trenger å komme ovenifra.

Bruk pullerter til inngangsparti, gangveier, i ytterkant av hagen og i enden av parkeringsplasser slik at man ser hvor man skal parkere. I snørike områder vil en høyere pullert stikke opp av snøen om vinteren. Dette kan være en stor fordel. På samme vis, kan en pullert stikke opp av buskas som gror til om sommeren.

Vær oppmerksom på at en pullert kan snø ned og at føreren av måkebil/snøfreser ikke nødvendigvis ser dette! En del pullerter blir most ned om vinteren, dessverre. Tenk derfor på snørydding når du plasserer pullerter!

Forskjellige typer pullerter

Noen typer har skjult lyskilde og lyser fremover og utover. Du kan også velge en pullert som har dreibar lyskilde, eller man kan gå for den mer klassiske lanternetypen. Felles for dem alle er at de som oftest er produsert i metall, for å være best mulig rustet til å stå ute året rundt.

Hva betyr «pullert»?

En pullert betyr i dagligtale en av tre:

  • En lav stolpe man kan fortøye en båt til
  • En lav stolpe montert i for eksempel fortau for å hindre biltrafikk
  • Belysning montert i eller på en lav stolpe.

Pullerter kommer i alle høyder fra rundt 30cm til cirka 120cm. Er de lavere enn 30cm, kaller vi dem bakkearmaturer. Er de høyere enn 120cm, kaller vi dem master.

Kilde: lystilditthus.no