Månedens spons: Surnadal Flysimulatorklubb.

13. januar 2017
Simulerer1

Svorka bruker inntil en million kroner årlig på sponsing av lokale aktiviteter i Surnadal, Rindal og Halsa. For oss er det viktig å ta et aktivt samfunnsansvar, og gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Vi er stolte sponsorer, og vil derfor presentere et lag eller en forening som mottar støtte fra oss hver måned. I januar ønsker vi å ta en nærmere titt på Surnadal Flysimulatorklubb. 

Surnadal Flysimulatorklubb har sitt utspring i luftfartsinteresserte Kristian Mossing. Han startet karrieren som «flyger» på pc, men fikk etter hvert større ambisjoner. Rundt 800 timer senere, er det snart klart for en ekte cockpit på Landbrukshuset på Skei. Hvis alt går etter planen er det meningen å åpne for allmenn bruk i løpet av mars.

Helproff simulator hos Surnadal Flysimulatorklubb

Anlegget er bygget opp slik at man både via bevegelser, synsinntrykk og lyd, virkelig kommer til å få følelsen av å fly et virkelig fly. Simulatorflyging egner seg for alle som har interesse for fly, og terskelen for å få prøve er veldig lav. Simulatoren er 100 % tro kopi av en ekte cockpit, i 1:1 størrelse. Hver eneste knapp, bryter og spake har en reell funksjon, og når de tas i bruk sendes kommandoer til en av simulatorens fire datamaskiner. De over 1.000 kommandoene må legges manuelt inn i datasystemet. 

Det aller meste er på plass, men lerretet mangler. Arbeidet med montering starter trolig i siste halvdel av januar, og når det står ferdig vil det 2,5 meter høye lerretet omkranse selve cockpiten i 240° og vise landskap på hele den kurvede skjermen. I tillegg til den visuelle opplevelsen er lydanlegget avgjørende for en god simulator. Alle lyder er tatt opp i cockpit og er 100 % autentiske. Dette gjør at simulatoren blant annet egner seg for behandling av flyskrekk.

Svorka synes dette er et kjempeflott tiltak, og har gått inn med sponsormidler for å få realisert simulatoren.

Les mer om Surnadal flysimulatorklubb på Facebook

Kilde: Trollheimsporten.no