Svorka sponser: Lars Hol Moholdt klar for ny sesong

9. desember 2016
Lars-Hol-Moholdt

Svorka er som kjent stolt sponsor av Lars Hol Moholdt. Lars sesongåpnet i  2016 i Verdensrankingsløp (WRE) i Finland, første helga på desember. Førstkommende helg deltar han på Norgescup og WRE på Sjusjøen. Vi har mottatt en hyggelig statusrapport fra Lars, der han forteller om forberedelser og forventninger til årets sesong:

Endelig konkurransesesong – VM det altoverskyggende målet

Nå er det like før konkurransesesongen drar i gang for fullt. I skrivende stund er jeg på vei til Finland for å være med på den tradisjonelle sesongåpninga der. Denne helga har jeg gleda meg til lenge. Jeg er veldig glad i å trene, men ingenting er morsommere enn å konkurrere. Denne vinteren er det ikke verdenscup, men både EM og VM. Det betyr at jeg har veldig smalt fokus mot noen få konkurranser. VM er så klart det altoverskyggende målet, men jeg ønsker også å gå fort på EM. Jeg har friplass i begge mesterskap og trenger dermed ikke tenke noe på uttak. Derfor har jeg egentlig ikke noen viktige konkurranser før i februar. Det gjør at jeg kommer til å trene mer under førjulsvinteren enn jeg har gjort de siste åra. Samtidig har jeg tenkt å bruke konkurransene til å gå meg i gradvis bedre form både fysisk og i kartarbeidet. Sesongoppkjøringa har gått bra. Jeg har vært heldig og flink som har unngått skader og sykdom helt.

Vår og sommertreninga ble i all hovedsak gjennomført i Rindal. Bedre treningsterreng for en skiløper er det vanskelig å finne. I høst har jeg hatt base i Finland, der min samboer jobber. Jeg har hatt noen avbrekk fra hverdagen med 4 landslagssamlinger i tillegg til et 3-ukers høydeopphold I Bulgaria i september.

Godt forberedt

Stort sett hele november har jeg kunnet trene i gode forhold på snø. Det er luksus. De siste to ukene har jeg vært på Sjusjøen. Der har snøforholdene vært veldig gode. Det har gitt oss muligheten til å få preparert et veldig krevende løypenett for ski-o. Jeg har fått bryne meg på mange krevende økter både i dagslys og med hodelykt i mørket. Dette er svært viktig for meg. Erfaringsmessig trenger jeg mye trening på kart før jeg klarer å stabilisere prestasjonene mine på et høyt nivå. Nå har jeg fått gjort mye av den jobben før konkurransene starter. Jeg har hatt stor framgang disse to ukene, samtidig har jeg også fått noen kraftige slag i trynet. Det er viktig å både teste og flytte grensene for hvor fort man kan gå med kontroll. Da må man gå over grensa noen ganger. Innimellom ski-o-treninga fikk jeg med meg 15km under langrennsåpninga på Beitostølen. Det ble en blytung opplevelse.

Gleder seg til å konkurrere

Langrenn er gøy når man er i bra form, men når kroppen ikke svarer, må jeg vel innrømme at det egentlig bare er vondt. Det eneste positive var at jeg tror kroppen hadde veldig godt av økta. Det er alltid kjedelig å gå sakte, men jeg mener selv at jeg har kontroll. Jeg er veldig trygg på at jeg kommer til å gå fort (og rett!) senere i vinter. Det var imidlertid veldig gøy og ikke minst motiverende å se klubbkamerat Hallvard imponere stort! Nå skal det bli godt å begynne å trene på å konkurrere. Første sjanse er i helga. Med store deler av verdenseliten på plass, kommer jeg til å få ei klar tilbakemelding på hvordan jeg ligger an. Krysser fingrene for en snørik vinter med mange gode opplevelser!

Lars Hol Moholdt
01.12.16