Ikke samarbeid med strømleverandører

19. november 2018
shutterstock_245737765_web

Svorka Energi AS, avd. Nett opplever fra tid til annen at kraftleverandører forteller våre nettkunder i telefonsamtaler at de har samarbeidsavtale med oss.

Dette er ikke riktig!

Alle kraftleverandører får samme vilkår og service hos oss. Å fortelle eller påstå at de har noen form for særavtale om samarbeid med oss er det samme som å påstå at vi gjør oss skyldig i lovbrudd. Svorka Energi AS, avd. Nett er pålagt ved lov å behandle alle kraftleverandører nøytralt og likt.

Som et resultat av nye forskrifter kan kraftleverandører nå kreve å gjennomfakturere nettleien. Det betyr at du som kunde får en faktura fra kraftleverandøren for både strøm og nettleie. Gjennomfakturering av nettleien er noe alle kraftleverandører som oppfyller visse vilkår kan kreve. Gjennomfakturering er ingen særskilt avtale om samarbeid.  Alle kraftleverandører kan få gjennomfakturering.

Vi tar derfor avstand fra det dersom en kraftleverandør bruker vårt gode navn og rykte for å få strømkunder til å tro at de får noen form for positiv særbehandling hos oss ved å kjøpe strøm hos dem.