Godt lys på soverommet

25. september 2018
Soverommet

Soverommet er et rom hvor du trenger forskjellig type lys. Generelt godt lys på soverommet er viktig både når du skal kle på deg og når rommet skal vaskes. Velg derfor en taklampe med god spredning. En spotskinne montert i taket ved garderobeskapet er også en god løsning.

Godt lys på soverommet

Husk at man alltid bør bruke to ulike lyssettinger i rom man oppholder seg: belysning for funksjon og belysning for dekorasjon. Begge deler er viktig for å gjøre rommet praktisk. Samtidig er det viktig å skape god stemning i et hjem, dette gjelder også i soverommet.

Riktignok har man øynene lukket mesteparten av tiden man er her, men man trenger likevel en god blanding av soveromslamper for alt man gjør ellers. Generell belysning er viktig når man skal kle på seg, bytte sengeklær, vaske og gjøre andre ting på soverommet som krever god grunnbelysning. Velg gjerne en god taklampe med godt lys, men med mulighet for dimming. Det er ofte fint å ha godt lys her inne, men ikke alltid like stemningsfullt når behovet krever litt mindre. Det kan være godt å ha et mer behagelig lys i de stille morgentimene, spesielt om du har en partner som ikke står opp samme tid som deg. Husk et du ikke nødvendigvis må gå for kjedelige lamper, det er lov å bruke litt ekstravagante pendler, fjærlamper eller lysekroner.

Lamper ved sengen

Som leselys over sengen kan du velge mellom leselamper montert på vegg eller nattbordlamper. En kreativ løsning er også å henge pendler over nattbordene. På soverommet anbefaler vi bruk av dimmer, slik at man kan variere mellom godt lys og en mer avslappet stemning.

Huskeliste for godt lys på soverommet

  • Sørg for god generell belysning i hele rommet
  • Viktig med lys inn i garderobeskap
  • Leselys over eller ved siden av sengen
  • Bruk med fordel dimmer og LED pærer

Flere tips til godt lys i boligen finner du på våre hjemmesider.

Kilde: lampehuset.no